jemelik

jemelik


Ohlasy k 38. kolu JLA:

Obecně nebo k vícero kategoriím:

No veru vytrápil si ma s úlohami (ako obyčajne). Mám pocit, že s hádankami som sa vcelku úspešne vyrovnal. Čo sa týka krížovky, tak skrytú tajničku som hádam nikdy tak dlho nehľadal, ako teraz... a "trhance" som napriek tomu nenašiel. Toľko variantov som prešiel, že možno pri niektorom som aj bol blízo cieľa. Takže nevylučujem, že namiesto trhancov si potom budem trhať vlasy :-) (Pozn. autora: no když máš stále co trhat, jsi na tom dobře, já už mám některé chráněné.)

Pár hádanek zatím odolává, vypadá to, že správné nápady přijdou na poslední chvíli... Logika je celá, jedna úloha byla triviální, jedna na přemýšlení a čtyři na vysedění. (Pozn. autora: Před vyseděním je potřeba nejprve vytlačit, ale pozor na tlačení, Menšíkovi se to tuším v tělocviku podařilo.)

Posílám 38. kolo JLA (neuvěřitelné číslo). Kdyby ženy chápaly adrenalin tak, jako my, byly by šťastnější (možná). V kuloárech se říká kdeco. Např. kdybys do hláskovky vložil ještě jedno slovo na šest, bylo by to 13 x 13 = 169, a kdyby tam ještě bylo každé písmeno 13x, to by byla bomba. Ale i tak je skvostná. Nevím, kterou hádanku mám označit za nejhezčí. Všechny mě nadchly. Jo a ještě jsem zaslechl, že by v jádru neměla být dvě slova se stejným slovním základem (místenkami a místnost). Nejsem autor ani porotce, ale přijde mi to nesmyslné. Křížovka opět potrápila a skryté tajenky nejvíce. Tvoje studnice nápadů je nevyčerpatelná a imdb.com taky. Básnění jsi omezil, ale ukrývání tajenek je na mašli. (Pozn. autora: místenka a místnost v jedné hláskovce se sice dají strávit, ale na desítku za umělecký dojem to není.)

Posílám zatím logiku. Byly to pěkné prázdninové úlohy, náročné, ale zvládnutelné. Díky za dobrou zábavu. Úlohy 1, 4 a 5 mohou mít i jiná řešení. V křížovce mám tři díry a ani jednu tajenku. Budu muset zapojit do hry náš školní superpočítač IT4. (Pozn. autora: Vyřiď tomu ajtýčtyři, že na trhance se muselo přes mouku. Nebo přes záchod, to podle pocitů.)

Taky mě napadlo čáru lomit, ale to jsi v zadání ošetřil. V hádankách dlouho jedna chyběla, takže nebylo jasné, jestli do hláskovky patří nudle nebo knedlíky, a vypadalo to, že to slovo stejně nikam nejde nacpat. A ono šlo... Ač křížovky neposílám, tak musím vysoce ocenit tvůj autorský um s písmeny před dvěma o, zato s tou jedenáctipísmennou skrytou tajenkou jsi podle mě hodně ujel. (Pozn. autora: nikam sem nejel, bo sem požil.)

Zatím posílám řešení hádanek, a tu půlhodinu do půlnoci budu ještě gómat nad těmi nenalezitelnými tajenkami v krizovce. Ale v nějaký nález moc nedoufám. (Pozn. autora: Krize s tajenkami postihla část Evropy, do podzimu by měla být překonána.)

Ke křížovkám:

Jinak ses opět vyřádil, výrazy zejména z imdb.com či legendy k nim byly opravdu husté. Ovšem tvořit křížovku s tolika "óčky" a dalšími chuťovkami bylo asi docela složité. Nemluvě o skrytí tajenek. Jen bych možná čekal (zřejmě naivně), že prázdninové kolo bude lehčí než druhé či to příští čtvrté. Ovšem pokud lehčí bylo, tak v tom čtvrtém potěš nás pánbů. (Pozn. autora: Dejž to pánbů.)

Letos už to lepší nebude, nějak to nejde. Asi budu luštit jenom Křížovkářský desetiboj a budu mít klid :-) (Pozn. autora: Nejde o body, ale o ten adrenalin a trvalé následky, pardon, vzpomínky.)

Možno je to somarina (a vôbec s tým nesúvisí), ale tak som si spomenul: Riešila sa hlava ryby s otvorenou tlamou, v nej štyri zuby (pekne vytvarované tvarmi políčok) - skrytá tajnička na štyri - mnohí vypísali jednoznačne zuby (bez komentára), aj podfarbili v obrazci, ďalší len podfarbili, ďalší vypísali, ale nepodfarbili, ďalší vynašli na štyri aj niečo iné - kedysi veľmi dávno som riešil takú krížovku v jednej súťaži - autor mal z čoho vyberať. (Pozn. autora: Žádná somarina, tajenku lze skrýt i tak, že se pojmenuje obrazec nebo jeho část, takže klidně u té ryby mohla být skrytá tajenka „štyri zuby“.)

Musím konstatovat, že to byla z hlediska luštění jedna z nejtěžších křížovek seriálu JLA. Nejtěžší byly výrazy POSHO a KARAO. Časově náročné bylo vyhledání výrazů z filmové databáze. No a potom mi už nezbyl čas na vyhledání skrytých tajenek. A ještě k tomu sídlo v Konžské demokratické republice, kde to vypadá na nějaký řetězový chyták. Takže očekávám ranec ztrátových bodů a tím pádem sestup na zadní pozice a letos bedna nebude. (Pozn. autora: Tak, tak, cítil jsi to správně, tomu se říká splněná očekávání:--))

Myslil jsem, že to bude horší. Tvoje invence při vymýšlení způsobů skrytí tajenek jsou, jak se zdá, nevyčerpatelné! (Pozn. autora: snažím se, ale jako každý novátor to nemám s akceptováním novinek jednoduché, jak se níže dočteš.)

Nejsem žádný specialista na hledání skrytých tajenek, ale tentokrát se zadařilo. Při hledání druhé skryté tajenky jsem si vzpomněl na "zdvojená písmena" v tajence z minulého kola. Vypsal jsem si všechny do té doby vyřešené a ověřené výrazy se "zdvojenými písmeny". Nic jsem tam neviděl, ale bylo tam podezřele moc zdvojených O. Tak jsem se na ně zaměřil a vyšlo mi TRHNCE. Neměl jsem totiž japonský film a v něm se nabízela poslední možnost na zdvojené O. A ejhle - vyloupl se film AO ONI. Paradoxně jsem tedy díky skryté tajence vyřešil poslední prázdné místo v křížovce. Díky onomu filmu jsem přišel i na lepší způsob vyhledávání v Imdb, který z pochopitelných důvodů neprozradím.
Kaše už od malička moc rád nemám, ale když ji nebudu muset sníst, tak si ji rád dám a těším se na ni. (Pozn. autora: o ten lepší způsob vyhledávání v imdb.com by mohl být velký zájem.)

No, no byla to podpásovka, když si spočítáš četnost písmen T R H A N C E v úvodním textu, v legendě i obrazci. Proseděl jsem nad tím spoustu hodin a za tu dobu jsem mohl dělat něco užitečnějšího.  A to nemluvě o hledání MAMLE a AO ONI a jiných zasutých výrazů. I když znáš obrazec předem, je to zatraceně náročná soutěž. Ale klobouk dolů, umístit 37 O do tak malého prostoru s křížováním až 7písmenných slov, to musela být i pro Tebe fuška. (Pozn. autora: Jakápak podpásovka, jednoznačný, navíc po zveřejnění podle většiny řešitelů i jednoduchý systém skrytí, po nikom jsem nechtěl přepočítávat četnost písmen v úvodním textu. A že je akadémyja náročná soutěž, o tom žádná. Poslední větou sis to zase u mě spravil:--))

Obdivuji tvůj námět i provedení. Dovedu si představit to sestavování výrazů na 37 daných počtem O. Je to velmi náročná a titěrná práce. Nechtěl bych to sestavovat a ještě se jedná o dlouhé výrazy s náročností dodržet vlastně v celé křížovce počet O. Jednou jsem dělal velmi menší křížovku a dodržet a nesplést se je velmi obtížné, když musíš použít pouze část abecedy anebo počet daných písmen. Je to lahůdka, opravdu se ti to povedlo. Jsem zvědavý na skrytou tajenku na sedm. Připadá mi to jako Sedm statečných, které jsem neporazil. (Pozn. autora: Děkuji za uznání, je to náplast na plísnění za skrytí trhanců před zveřejněním způsobu jejich skrytí.)

Promiň, že tentokrát je řešení jenom „ruční“, ale bude obsahovat tolik chyb, že jsem usoudil, že to pro tentokrát úplně stačí. Navíc jsem dvě skryté tajenky (lokše a trhance) nenašel, ale jenom odhadoval. (Pozn. autora: tipoval jsi správně, nechceš to zkusit i se sázením?)

Skrytou tajenku asi nenajdu, přestože se mi o ní zdálo celou noc. (Pozn. autora: Podle mě scházelo více času, ve snu byl objeven nejeden vynález, třeba šicí stroj s dvěma nitěmi, eufonium, struktura benzenu, ale i Mendělejova periodická tabulka prvků, tak proč by se Ti nemohly zjevit trhance.)

Tak ty trhance bych opravdu nenašel. Teď po tvé výrazné nápovědě na webu jsem je našel poměrně rychle. Mouka dvounulka – písmeno před OO, asi ti to dalo pořádnou fušku. (Pozn. autora: Dřel jsem na tom jak prášek ve mlýně a ještě mi všichni nadávali.)

Tentokrát jsi mne dostal na skryté tajenky. Přišel jsem jen na LOKŠE. Ostatní jsou nad mé chápání. Je tam tolik stupňů volnosti a byl jsem nakonec znechucen. Už to jde do krajnosti. Asi přestanu JLA luštit. Nestojí to za tu námahu a ztracený čas. Vymyslet logicky nelogický systém, kde je milion variant, to už mne přestává bavit. Každé Tvé kolo je nesmírná dřina. Hledání japonského filmu v IMDB (více než 4000 záznamů) nebo v FDB (přes 1400 záznamů), to už s luštěním nemá nic společného. Kde se ztratil Tvůj vtip pro chytáky? Na hledáky se už můžu vykašlat. Asi přijdeš o jednoho skalního příznivce. (Pozn. autora: I tohle musím vydržet, frustraci z nenalezení trhanců chápu, ale odsouzení před znalostí správného řešení ne, trhance že nebyly skryty systémově? Že v cedníku scházel vtip pro chytáky? Jen počkej příští kolo na zvláštně tvarovanou lžíci.)

Teraz, keď si mi naznačil spôsob skrytia TRHANCOV, tak som z toho rozčarovaný, že som na to neprišiel. Normálnemu nezaujatému človeku, neponorenému do problematiky ukrývania tajničiek, museli jednouducho byť do očí výrazy s dvomi písmenami O. Bolo to tak jednoduché a pre svoju jednoduchosť také zložité. Vladko, úprimne Ti gratulujem k tejto záhade. Pre takú vysokú náročnosť by človek s tým niekedy jednoducho praštil, ale vždy nás niečim novým, zaujímavým prekvapíš a znova k tomu pritiahneš. Iste bude Tvoja lyžička plná nových prekvapení. Už sa teším. Nie som zloprajný človek, ale práve naopak, no tak trocha ma teší, že neúspešným som nebol iba ja sám, ale i veľkí preborníci taja. (Pozn. autora: Děkuji za pohlazení, více bylo facek. Je ale fakt, že padaly ještě před odhalením způsobu skrytí. Trhanec roztrhal pole řešitelů, padli i matadoři.)

To bylo dokonalé! (Pozn. autora: Když se sežene ta správná mouka, trhance se podaří.)

Ukryl jsi to perfektně, málokoho by napadlo, že to bude před dvěma o, protože těch sedmatřicet o bylo již náročné prokřížit, tak jsem uvažoval, že je úplně nemožné to skrýt ve spodní části křížovky a tobě se to podařilo, je to ještě náročnější než jsem předpokládal, samozřejmě na vytvoření spodní i vrchní části křížovky. (Pozn. autora: také jsem na tom strávil závěr života na šestých gumách.)

 

K hádankám:

Co jsem zvládla, to jsem zvládla, rázní hoši byli hezcí, pokud tedy byli správní. Jsem moc zvědavá, kolik jsem toho zblbla. (Pozn. autora: Ach ti chlapci, rázní hoši v pořádku, junák ne.)

Jestli to mám dobře všecko, sežeru kontaminovanou metlu. (Pozn. autora: Naštěstí tě Verner s rusákem zachránili před zažívacími problémy.)

Krupicová kaše není sice má oblíbená, ale zkusím to s ní. Třeba se tam najde i vtipná. (Pozn. autora: zatím mám nachystanou pohanku, proso, gengel a tatarku, na vtip se mám v apatyce zeptat po neděli.)


Nepotěšil jsi mne, ani já Tě nepotěším! Tolik hodin a jsem z toho jedině smutná. No, co už s Tebou???? Tak nevím, jsme už tak senilní, nebo se vrátíme do mládí - s tou kaší a krupicí? Užívej léto a polepši se!!!!! (Pozn. autora: Ale na čem jiném byste si už neměli vylámat zuby?)

Nudle a knedle mi moc nechutnaly - ještě v pátek jsem měl 1 či 2 komplety. U některých hádanek mám jisté pochybnosti (1 a 3), 9 a 10 vzdávám, i když něco málo mám. (Pozn. autora: chápu, hovězí steaky to nebyly, že by to vylepšila příští kolo pohanková kaše?)

Nuž Marečku, nepotěšil jste mne, ale tak to už býva. (Pozn. autora: I řešitel akademie si může přečíst Vergilia v originále.)

Opět se mi to povedlo, ale dalo to zabrat! (Pozn. autora: Zprvu to tak mohlo vypadat…)

Tak som to dáko doklepal, ale tá prvá má toľko možností, že pochybujem, že som trafil. V 9ke a 10ke som dlho bojoval, ale potom som našiel v SSJČ rážní, tak myslím, že je toto správne. A železné knedlíky mi pripomenuli vojenskú službu. Tak cupuj, ale je to všetko pre mňa dosť ťažké. (Pozn. autora: Jednička v pořádku, ale pětka vlevo nahoře kaz.)

Trestuhodná nedůslednost při kontrole hádanek. Ostražitost v těch relativně lehčích hádankách mě opustila. "Trhance" si asi vybraly svou daň. Rusáka jsem už někde viděl (zná ho i Hubáček), ale ten Lička, to je bomba. Stejně jako mnoho fotbalových expertů i já jsem žil v mylné představě, že je dvojitý. Je to v mnoha našich prestižních fotbalových análech, vyšla i kniha Werner Lička. (Pozn. autora: Verner už se s dvojitým prý smířil, ale pořádek musí být, jednoduché vé je správné.)

 

K logickým úlohám:

Dlouhodobě konstatuji, když vyřeším všechny úlohy, že kolo JLA bylo to lehčí. Kéž by se mi na 100% podařilo také někdy vyřešit kolo těžké. (Pozn. autora: Ale Ty už máš za sebou mnoho zdárných těžkých kol, navíc už jsi dospělý, takže zvládneš i další.)

Jupííííííííí!!! Tak jsem si střihnul Radka Štěpánka v Riu po získání bronzu. Po dvou letech konečně zápočet. (Pozn. autora: Tak si představuji, že by se měl řešitel radovat ze zápočtu.)

No nejsem to chomout? (Pozn. autora: jde o povzdech výborné řešitelky, která minula pěkně dlouhou nudlí jedno políčko.)

Opět jste mě příjemně zaměstnal. Nejvíce mi dala zabrat úloha 1. Je to pro mě překvapivé řešení, možná to není jediná možnost. No a vymyslet úlohu 5, tak to je dílo, smekám. Překreslil jsem to do jednoho obrázku, snad se v tom vyznáte. Bylo to krásné, jsem zvědav na výsledek. (Pozn. autora: A k tomu zápočet, no pohoda.)

Pokud jsem minule psal, že se nezadařilo, pak tedy tentokrát se nezadařilo už vůbec! Hned na začátku jsem věděl, že na úlohu č. 5 nemám nárok. U úlohy č. 2 jsem se snažil řešit různé kombinace, počínaje čísly 2, 4 a 9, ale nevyšlo to. Dlouho jsem se věnoval i úloze č. 1, ale opět bezúspěšně. Kdyby místo pravého úhlu v 6. řádku a 7. sloupci byl úhel ostrý, měl jsem to asi za chvilku vyřešeno. Vím, jak jste minule napsal, že je to jen hra, ale stejně to přijde líto... (Pozn. autora: Ale kromě té mouky Vám knedlíky šly.)

První řešení, které mě napadlo u řešení nudle ve čtyřúhelníku, byla lomená nudle umístěná do rovnoramenného lichoběžníku. Pak jsem si pozorněji přečetla zadání a ujistila se, že musím použít nudli jako přímku (myslím spíš přímou čáru) o délce 10 cm, tak jsem první nápad zavrhla. Jestli bude toto řešení uznáno, budu pěkně naštvaná. (Pozn. autora: není třeba lomit rukama, přímou čáru nelze lomit.)

Těším se na další výzvy! (Pozn. autora: Jak je libo, 13. září 2016 má být příjemný podvečer, hodím tedy rukavici.)

U první úlohy jsem začala a také skončila. Je to tady zase. Jiná už nebudu a tak když dostanu logickou nelogickou úlohu, dostanu depku. Nevím, zda si autor této úlohy ověřoval logicky a systematicky všechna možná řešení, ale asi si s tím moc práce nedal. Opakuji to vždy a budu to do omrzení omílat: pokud nejde o optimizer, kde je cílem udělat co nejvíce řešení nebo nejlépe bodované řešení, je jedním ze základních postulátů logické úlohy podmínka, že úloha má řešení, a to jediné. U této úlohy jsem nalezla řešení 3. Přitom v okamžiku, kdy je možno neopti úlohu řešit více způsoby, nastupují pochybnosti o doposud mnou řešených krocích a následuje únavná analýza a ověřování, zda je doposud vše řešeno v pořádku. Takže opět: autorsky nedotažená úloha, se kterou jsem strávil podstatně více času, než by bylo nutno v případě unikátního řešení. A opět (vím dopředu, že neúspěšně) si budu nárokovat body za všechna 3 řešení v duchu znění zadání: …Za správné řešení získáte 25 bodů… (Pozn. autora: škoda, že jsi neřešila dál, první úlohu jsi vyřešila správně, a to hned třikrát, ale body dostaneš jen za jedno řešení, protože kdyby se měly přidělovat za všechna tři, tak by v zadání muselo být napsáno “za každé různé správné řešení”. Protože jinak by stačilo i jedinečné řešení vypsat třikrát vedle sebe a chtít za to trojnásobný příděl bodů. A kdybys pokračovala a byla důsledná, tak by ses u páté úlohy dočkala dokonce osmi různých správných řešení, a to by Tě už ranilo. Takže vlastně s ohledem na Tvé zdraví dobře, žes to zapíchla hned u první nudle. Jinak samozřejmě žádnou radost z úloh s vícero řešeními nemáme, stane se nám to maximálně dvacetkrát za deset let.)

Určite sa budeš čudovať, kto Ti to posiela logiku, ale zdá sa, že si ma aspoň trochu získala a kým budem vedieť, budem ju riešiť. Neviem, či to mám správne, ale zabavil som sa pri tom celkom dobre. (Pozn. autora: vždyť v Tobě dřímal logik, jenom nevěděl kudy ven.)

Závěrem jako obvykle jedno umělecké zpracování řešení:

 

 

 

Novinky

JEMELÍKOVA LUŠTITELSKÁ AKADEMIE - JLA 2024

JLA je dlouhodobá kombinovaná soutěž v řešení křížovek, háda- nek a logických úloh o ceny v eu- rech, kvalifikační body a v rámci recesistické části též o akade- mické tituly JLA. Na stránce JLA 2024 naleznete soutěžní podmínky, na stránce pomůcky k JLA naleznete mj. prameny použité v tom kterém kole JLA, nechybí ani recesistická část JLA a promoce JLA. 71. kolo JLA probíhalo od 15. února do 15. března 2024, můžete si otevřít řešení 71. kola JLA, předběžné výsledky 71. kola JLA a ohlasy na 71. kolo JLA. Došlo rekordních 187 řešení, děkuji za ně, pěkné Velikonoce, Vladimír 

JLA 2022

Vše o 66. až 70. kole JLA zjistíte na JLA 2022, kola byla věnována valašským výrobkům hotoveným z proutí. Křížovkáři řešili postupně koš, opálku, kukaň, stoličku a kufr, hádankáři a logici taje a úlohy s nimi spojené.

JLA 2021

Vše o 61. až 65. kole JLA zjistíte na JLA 2021, kola byla věnována valašským doma vyráběným dřevěným výrobkům. Křížovkáři řešili postupně metlu, hrábě, vidle, motyku a lopatu, hádankáři a logici taje a úlohy s nimi spojené.

JLA 2020

Vše o 56. až 60. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2020, křížovkáři řešili dřevěný hák užívaný k orání, pěší saně pro svoz dřeva, sečkovici, geletu na dojení ovcí a lis na tvaroh, hádankáři a logici taje a úlohy spojené s oráním, sáňkováním, výrobou sečky, dojením a lisováním tvarohu.

JLA 2019

Vše o 51. až 55. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2019, křížovkáři řešili papuče, plť, kvíčalu, tkalcovskou destičku ke snovadlům a část valchovacího zařízení, hádankáři a logici taje a úlohy spojené s papučáři, plťaři, ptáčníky, tkalci a valcháři.

JLA 2018

Vše o 46. až 50. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2018, křížovkáři řešili barvířskou nádobu, brousek, fajfku, formanskou truhlici a křivák, hádankáři a logici taje a úlohy spojené s barvíři, brouskaři, fajfkaři, formany a křiváčkáři.

JLA 2017

Vše o 41. až 45. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2017, křížovkáři řešili struhadlo na zelí, palici na tlučení brambor, sekáček na maso, oválnou desku na maso a dřevěné tvořítko na cukroví, hádankáři a logici taje a úlohy spojené se zelím, bramborami, masem, zabijačkou a Vánocemi.

JLA 2016

Vše o 36. až 40. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2016, křížovkáři řešili ošatku na chleba, lopatku na koláče, cedník na nudle, lžičku na kaši a talíř na polévku, hádankáři a logici taje a úlohy s nimi spojené.

JLA 2015

Vše o 31. až 35. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2015, křížovkáři řešili lyžičník, hmoždíř, máselni- ci, solničku a čerpák, hádankáři a logici taje a úlohy s nimi spojené.

JLA 2014

Vše o 26. až 30. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2014, křížovkáři řešili dětskou káču, klepač, kolečko, pastýře s ovečkou a sáňky, hádankáři a logici taje a úlohy spojené s těmito dětskými hračkami.

JLA 2013

Vše o 21. až 25. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2013, křížovkáři řešili bodloka, želvu, žaka, kapy- baru a surikatu, hádankáři a logi- ci taje a úlohy spojené s ostno- ploutvými rybami, želvami, pa- poušky, kapybarami a promyko- vitými.

JLA 2012

Vše o 16. až 20. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2012, křížovkáři řešili vlka, pekariho, kozorožce, losici a morče, hádankáři a logici hádanky a úlohy spojené s psovitými šelmami, nepřežvýka- vými, turovitými, jelenci a diko- brazočelistními.

JLA 2011

Vše o 11. až 15. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2011, křížovkáři řešili lachtana, bobra, sovici, medvědici a dželadu, hádankáři a logici hádanky a úlohy spojené s ploutvonohými, bobry, sovami, medvědy a úzkonosými opicemi.

JLA 2010

Vše o 6. až 10. kole JLA zjistíte kliknutím na JLA 2010, křížovkáři řešili pět valašských kapliček, hádankáři a logici hádanky a úlohy spojené s jejich patrony.

JLA 2009

Vše o prvých pěti kolech JLA zjistíte kliknutím na JLA 2009, křížovkáři řešili pět maskotů LOH 2008, hádankáři taje z oblasti sportů a logici úlohy s tématikou vody, lesu, ohně, země a oblohy.

 

MLSK  2008  A  JLA  2010 - Z KOSTELA A KAPLÍ VZNIKLY TAKÉ OBRAZY



Křížovkářské zpracování Kostela Panny Marie Sněžné ve Velkých Karlovicích bylo umístěno nad nástěnkou nalevo od kříže v zádveří kostela, napravo od něj byla křížovkářská zpracování Kaple sv. Floriána  ve Velkých Karlovicích - Léskovém a Kaple Panny Marie Růžencové ve Velkých Karlovicích - Podťatém. Obrazy jsou umístěné v sídle ČSHAK.

MLSK 2007 - DŘEVORUBEC SE STAL SLAVNÝM


Křížovkářské zpracování obrazu Dřevorubec bylo zařazeno agenturou Dobrý den do Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově.


CZplus – pečeť dlouhodobé spolupráce a kvality
Cookies